6 weken gehad.. 7,5 te gaan - Reisverslag uit San Agustin, Spanje van Annemiek Adriaansen - WaarBenJij.nu 6 weken gehad.. 7,5 te gaan - Reisverslag uit San Agustin, Spanje van Annemiek Adriaansen - WaarBenJij.nu

6 weken gehad.. 7,5 te gaan

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

15 Augustus 2011 | Spanje, San Agustin

Hola amigos,

Ik heb m'n terugreis geboekt! 8 oktober kom ik aan in Brussel-Charleroi :).

Een paar weken geleden zag ik in 'the canary news' een oproep staan voor Engels en Duits sprekende mensen om naar een meeting met locals te komen voor een uitwisseling van talen. Dat leek me wel een goede mogelijkheid om m'n Spaans te oefenen en wat locals te leren kennen. Vorige week zondag was er een meeting in Playa del inglés. Het was verrassent gezellig. Er waren niet veel leeftijdsgenoten, wat ik eigenlijk al wel verwacht had, maar ik ben aan de praat geraakt met een vlotte vrouw van 39. Ze heeft me uitgenodigd om een keer langs te komen in haar woonplaats, dus dat ga ik zeker een keer doen. Volgende week zaterdag is er een nieuwe meeting, maar dan in Las Palmas.

Aangezien het op dit moment hoogseizoen is en alles overbooked is, maak ik heerlijk lange dagen met werken. Meer klanten = meer enquêtes :(. Gelukkig mocht ik woensdag om 11.00 beginnen, dus ik kon tussendoor nog een keertje uitslapen.

Dit weekend was erg rustig. Vrijdag ben ik weer bij m'n Spaanse les van Christian geweest. Ik had hem verteld dat ik een notitieboekje had gekocht om woorden die ik had geleerd en wilde leren in te zetten. Dat vond hij een goed idee en wilde meteen een deal maken dat ik elke week minstens 100 nieuwe woorden op zou schrijven. En dan heb ik op vrijdag een 'overhoring' over de nieuwe woorden. Dat klinkt vrij kinderachtig, maar het werkt erg goed, want heb ik meer druk om ze te leren. Op donderdag zorgt hij ook altijd dat hij met mij bij de ingang staat (er zijn er in GP Amadores 3, dus moeten we allemaal opsplitsen), zodat hij Spaans met me kan praten en nieuwe dingen kan leren. Erg fijn, want ik heb nu eindelijk het gevoel dat er wat vooruitgang in m'n Spaans zit :).
Voor de rest heb ik veel bij het zwembad gelegen en een beetje gelezen, en ben ik naar een shopping center, een markt in San Fernando en de disco geweest. Ook heb ik nog wat aan m'n vragenlijst die ik moet maken voor m'n cultuur onderzoek gewerkt.

Volgend weekend heb ik naast de meeting met de locals ook nog een excursie gepland. Ik hou jullie op de hoogte!

Nadja heeft trouwens nog steeds niet de foto's van Las Palmas op haar laptop gezet, maar ze heeft me beloofd het morgenavond te gaan doen. Ook krijg ik vanavond een USB stick van Anika met foto's. Zodra ik ze heb zal ik ze uploaden!

Muchos besos,
Annemiek

• 16 Augustus 2011 - 11:29

Antje:

Hey Miep,

ik heb de vragenlijst nog niet gemaakt. Maar dat ga ik zo snel mogelijk doen. Ik moet kleine dingetjes aan mijn verslag aanpassen. Dus dat valt allemaal wel mee. Weet alleen nog niet wanneer ik dat nog moet doen. Bij jou klinkt het gezellig. Ik ben benieuwd met wat voor ervaringen jij terug komt. Nog 13 dagen. Dan ga ik ook op reis. De eerste spullen zijn ingepakt. Puh spannend...

xx

• 16 Augustus 2011 - 14:59

Lisa:

Huhuuu
    Mooi ded nieuws! ook goed trouwens voor je Spans!
    Ik kijk verder ernaar uit met jou te spreken en deze fijne berichtjes te lezen. trouwens op de eind moet je misschien wel effe dat piano opnemen als de kleinen kiddies erop spelen;) just for remembering;)
    xx Lis

• 20 Augustus 2011 - 08:07

Mama:

En mama kan natuurlijk bijna niet wachten tot 8 oktober. Gelukkig kunnen we skypen en kan ik je nog zien! Ik ben ontzettend trots op je!

Dikke kus mama