La vida en el sol...
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
03 September 2011 | Spanje, San Agustin
Qué tal? Yo he aprendido mucho español, y está mejorando!
Maar nu zal ik toch overgaan in het Nederlands… ;).
Het is alweer 3 weken geleden dat ik hier iets heb geschreven, maar zo lang voelt het niet. Er is ondertussen alweer zo veel gebeurd. Ik zal beginnen vanaf zaterdag 20 augustus… 3 weken geleden dus.
Die zaterdag ben ik met Iraitz naar Las Palmas gegaan, omdat ik ’s avonds daar weer een meeting had. En wat vonden we daar… een winkelSTRAAT! Dat was zo raar om te zien, omdat ik bijna was gaan geloven dat ze hier alleen maar shopping centers hebben. Ik voelde me zowaar thuis… figuurlijk dan. Om 16.00 hebben we daar geluncht en daarna ben ik naar het café gegaan waar de meeting werd gehouden. Er waren vrij veel mensen, en ik heb weer goed m’n Spaans geoefend en anderen geholpen met Engels en Duits. Ook heb ik Teresa, de vrouw die de meetings organiseert, gevraagd of ze me wat e-mail adressen kon sturen van meisjes van mijn leeftijd die niet naar de meetings komen, maar wel hun Engels of Duits willen oefenen, om daar een keer mee af te kunnen spreken. Rond 20.00 konden we met een (oude) man meerijden terug naar San Agustín, dus dat was erg handig.
’s Avonds aangekomen kregen we te horen dat één van de andere stagiaires jarig was om twaalf uur en dat we haar zouden verrassen in de disco, dus daar gingen we heen en het was weer erg gezellig. Er waren ook nieuwe stagiaires die die dag waren aangekomen, ook iemand voor mijn afdeling. Ze waren ook in de disco, dus ik kon meteen kennis met ze maken.
Die zondag was weer een relax dag voor zover ik me kon herinneren, even voor de duidelijkheid: Komt niet door de alcohol ;)! Maar er staat niks bijzonders in m’n agenda waar ik iets over kan vertellen. Het is immers al 3 weken geleden.
Die maandag begon al goed. Ik zou meegaan met een tour. ZOU inderdaad… Ik stond ’s ochtends netjes op tijd op de bus te wachten, maar de bus kwam niet opdagen. Nadat de bus een kwartier na de ophaaltijd nog niet langs was geweest, ben ik gaan bellen en toen bleek er een fout te zijn gemaakt. Maar ik kon wel mee met de tour van woensdag… “nee, dan moet ik werken”… “maandag dan”… “ja, maar dan wil ik wel een bevestigingsmail”… “oké, maar wil je dan zondag nog een keer bellen?”… “ja, is goed”? Fijn dat ze zelf ook nog een herinnering nodig hadden. Die dag heb ik dus maar bij het zwembad doorgebracht. Toen ik daar rustig lag, kwamen er ook nog andere stagiaires langs met de mededeling dat we een 4e (4e!!! :O) kamergenoot hadden. Met z’n 3en was het al te klein en kon ik het niet echt meer volhouden, maar met z’n vieren kon ik me helemaal niet voorstellen. Wat een rot dag! Het was/is gelukkig wel een aardig meisje. Irma komt oorspronkelijk uit Litouwen en studeert in Denemarken en was ook nieuw voor mijn afdeling.
Die dinsdag moest ik werken en ’s avonds kwam Nadja naar me toe dat we een tweepersoons kamer konden krijgen, omdat het hotel niet meer helemaal vol zat :)! Dat was zó fijn! Nu zit ik dus met Nadja in een kamer. Het is een gewone hotel kamer, maar dan zonder balkon, dus dat is erg luxe!
Die woensdag en donderdag heb ik ook gewoon gewerkt, niet erg interessant ;). We waren nu met z’n 3en, Marieke, het nieuwe Nederlandse meisje, Irma en ik, de vaste stagiaires van de afdeling en het voelde meteen als een gezellig team.
Die vrijdag had ik twee afspraken met Spaanse meisjes, doordat ik van Teresa de e-mail hun adressen had gehad. Om 11.00 uur had ik een afspraak met Rocío in Las Palmas en om 17.00 met Elsa hier in San Agustín. Het was bij beide afspraken erg leuk en gezellig. Met Rocío was het in het begin een beetje onwennig, maar na een tijdje kon we goed met elkaar praten over van alles en nog wat. Ze is student in Las Palmas. Elsa kwam me in het hotel ophalen en daar klikte het meteen mee. We hadden meteen een afspraak gemaakt voor de volgende week.
Afgelopen zaterdag had ik afgesproken met Marieke en Iraitz om naar het strand te gaan in Playa del Inglés. Maar toen we bij de beach bus stop van het hotel aankwamen, bleek de bus naar Maspalomas te gaan. De bus naar Playa del Inglés ging pas over een uur, dus toen zijn we maar naar Maspalomas gegaan. Strand is strand :P. Dat was heerlijk. Er waren een paar wolken, zodat we soms eventjes wat schaduw hadden, dat was ook wel nodig in die hitte! ’s Avonds had ik afgesproken met Marieke, Irma en Nadja om naar de disco te gaan, maar uiteindelijk ben ik toch maar naar bed gegaan, omdat ik ontzettend moe was.
Afgelopen zondag heb ik netjes de tour organisator gebeld om te vragen of m’n bus de dag erna wel zou opdagen, en gelukkig was dat allemaal geregeld. ’s Avonds had ik weer een intercambio om m’n Spaans te oefenen en lokalen te helpen met hun Engels en Duits. Iedereen kon horen dat m’n Spaans was verbeterd :)!
Afgelopen maandagochtend stond ik weer klaar om mee te gaan met de tour. Ik mocht helemaal vooraan naast de buschauffeur zitten, omdat de tour eigenlijk al volgeboekt was. Ik had dus perfect zicht op alles! Het was heel mooi en goed om het midden van het eiland te zien. Het is daar zo anders, én groener.
Afgelopen dinsdag t/m donderdag heb ik weer gewerkt.
Gisterenochtend ben ik naar het kantoor van m’n werk gegaan, zodat ik weer overhoord kon worden door Christian en een beetje Spaanse les kon krijgen. Om 16.00 zat ik in de bus naar Telde voor m’n afspraak met Elsa. Ze heeft me een deel van haar stad laten zien. Het was weer erg gezellig, dus we hebben meteen weer afgesproken voor volgende week vrijdag. Toen ik weer in het hotel kwam rond 21.30 uur, ben ik eerst even langsgegaan bij Irma en Marieke, die een kamer naast de kamer van Nadja en mij hebben, om te kijken of ze nog plannen hadden. Uiteindelijk heb ik rond 00.30 hun kamer weer verlaten om te gaan slapen. We hebben zo gelachen! Irma is nog 10x goedgeloviger dan ik en ik denk dat ik een beetje begin te begrijpen waarom daar misbruik van wordt gemaakt bij mij ;), want het is erg grappig. En Marieke was ervan overtuigd dat pinguïns zeehonden opeten en toch echt niet andersom. Misschien dat het nu allemaal niet grappig maar klinkt, maar dat was en is het voor ons nog steeds :P.
Ik heb allerlei foto’s op gezet. Ik zal kijken of ik ze hier ook nog kan uploaden, maar als je de recentste foto’s wil zien, moet je daar zijn.
Ik heb ook bij alle dagen achterwege gelaten dat ik bijna elke avond aan de bar zit met Nadja, Marieke, Nadja en Iraitz… Dat is onderhand een gewoonte geworden ;).
Nou… nu zijn jullie weer op de hoogte!
Besitos!
03 September 2011 - 20:23
Rayke:
Hey Annemiek,
Leuk om een update te lezen! Zo te horen heb je t ontzettend leuk! Geniet er van! Hier begint het college jaar bijna weer, maar ik heb pas weer iets te doen zo gauw ik een bachelor opdracht vind. Ik ga vanaf aanstaande week maar eens hard op zoek ;)
Liefs uit enschede -
03 September 2011 - 21:25
Lisa:
wow lange verhaal maar alltijd mooi om van je te horen! ik kijk op morgen eruit schatje! dan kunnen we eindelijk weer praten :)
xx -
03 September 2011 - 23:45
Antje:
Hey Miep,
wat leuk weer eens een verhaal van je te lezen. Zie je, daar wachtte ik nou al 3 weken op. Maar ik zie al, je hebt het ontzettend druk. Knap dat het zo goed gaat met je Spaans. En ook leuk dat je daar een aantal vrienden hebt gevonden waarmee je veel doet. Dat is ook belangrijk. Daar hoop ik dus nu ook nog op. Want ik voelde me deze week nog redelijk eenzaam hier, maar vandaag draaide het plaatje al. Volgende week begint het allemaal. Ik ben heel benieuwd wat het wordt. Bedankt ook dat ik een week op je kamer mocht slapen trouwens :D
xxx -
03 September 2011 - 23:57
Elsbeth:
Wat een toffe verhalen Annemiek! Klinkt alsof je het goed naar je zin hebt :) Veel plezier nog daar! Liefs -
04 September 2011 - 18:13
Pinguin Eet Zeehond:
Besef wel even dat dat een verhaal was van 10 jaar geleden, wat niet meer zo helder was voor me :-P hahaha -
20 September 2011 - 11:53
Annie:
Hé Annemiek,
Dit is geen werken mee, maar gewoon 3 maanden vakantie. Heerlijk toch. Je ziet er trouwens goed uit. Niets te lijden.
Kijk al naar december uit.
Liefs